Suomeksi - På svenska - In English

Rikoksentorjuntaneuvosto

Rikoksentorjuntaneuvosto

Etusivu » Ajankohtaista » 2017 » Osallistu rikosten ehkäisyn seminaariin omalla alueellasi

Osallistu rikosten ehkäisyn seminaariin omalla alueellasi

Julkaistu 7.2.2017  Päivitetty 14.2.2017

Rikoksentorjuntaneuvoston alueellisissa seminaareissa edistetään paikallista rikosten ehkäisyä ja turvallisuustyötä.

Rikoksentorjuntaneuvosto kiertää kevään 2017 aikana eri paikkakunnilla esittelemässä kansallista rikoksentorjuntaohjelmaa, jonka tavoitteena on edistää rikoksentorjuntatyötä kunnissa ja aktivoida järjestöjä ja asukkaita siihen mukaan. Alueelliset seminaarit järjestetään yhteistyössä aluehallintovirastojen kanssa. Seminaareissa keskustellaan rikosten ehkäisystä ja asukkaiden osallistamisesta rikosten ehkäisyyn ja turvallisuuden edistämiseen. Paikkakunnilla voidaan tuoda esiin alueiden ongelmia ja pohtia hyviä käytäntöjä niihin puuttumiseksi.

Alueelliset seminaarit on tarkoitettu kaikille, jotka ovat tavalla tai toisella mukana rikosten ehkäisyyn tai turvallisuuden edistämiseen liittyvässä työssä. Mukaan toivotaan esimerkiksi opetus-, sosiaali-, terveys- ja nuorisoalan sekä asuntotoimen ja teknisen toimen ammattilaisia. Myös poliisin, elinkeinoelämän, seurakuntien, järjestöjen ja asukasjärjestöjen edustajat ja kunnanvaltuutetut ovat tervetulleita mukaan. Seminaarien tavoitteena on tuoda kuuluviin eri toimijoiden näkemyksiä kuntien rikoksentorjunta- ja turvallisuustyöstä ja samalla pohtia, miten rikosten ehkäisy saadaan osaksi kuntien strategista päätöksentekoa.

Seminaareissa on kaikille tarkoitettu yhteinen osuus sekä eri teemoihin keskittyviä työpajoja. Alla on tietoa seminaarien aikatauluista, ohjelmista ja ilmoittautumisesta.

Alueelliset seminaarit 2017

Lappeenranta 6.3.2017

Seminaari on tarkoitettu Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueella toimiville. Seminaarissa järjestetään kolme vaihtoehtoista työpajaa: 1) Rikoksenehkäisyn ja turvallisuuden edistämisen koordinaatio alueella, 2) Dialogia edistävät, restoratiiviset ja konfliktien ratkaisuun tähtäävät menetelmät sekä 3) Turvallisuus ja turvattomuus hyvien väestösuhteiden näkökulmasta. Lisäksi Lappeenrannan ja seutukuntien järjestöt ja muut vastaavat toimijat voivat esitellä toimintaansa tilaisuuden yhteydessä. Seminaari tarjoaa mahdollisuuden paikalliseen verkostoitumiseen. Seminaarin avaa oikeusministeri Jari Lindström.

Lappeenrannan seminaarin ohjelma (pdf, 0.4 Mt)

Ilmoittautuminen Lappeenrannan seminaariin 27.2. mennessä

Tampere 22.3.2017

Tampereen seminaarissa aiheena on mm. paikallisen rikoksentorjuntatyön edistäminen, turvallinen kaupunki ja sähköinen hyvinvointikertomus rikosten ehkäisyn työvälineenä. Lisäksi seminaarissa järjestetään kolme vaihtoehtoista työpajaa: 1) Varhainen tunnistaminen hyvinvoinnin lisäämisessä, 2) Järjestöjen työ haavoittuvien ryhmien uhriksi joutumisen estämisessä ja tunnistamisessa sekä 3) Miten järjestöt otetaan mukaan turvallisuus- ja rikoksentorjuntatyöhön?

Tampereen seminaarin ohjelma (pdf, 0.03 Mt)

Ilmoittautumiset 14.3.2017 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: koulutus.sisa-suomi(at)poliisi.fi.

Rovaniemi 6.4.2017

(ohjelma ja ilmoittautuminen tulossa)

Varkaus 26.4.2017

(ohjelma ja ilmoittautuminen tulossa)

Oulu

(toukokuu 2017, päivä tarkentuu myöhemmin)

Turku

(ajankohta tarkentuu myöhemmin)

Jyväskylä

(ajankohta tarkentuu myöhemmin)


Tietoa alueellisista seminaareista ja niihin ilmoittautumisesta päivitetään tälle sivulle.

Lisätietoja seminaareista antaa erikoissuunnittelija Saija Sambou, puh. 02951 50352, etunimi.sukunimi@om.fi.

Sivun alkuun |